Introductie rubriek Publicaties

Door het IvAO en het Nivon zijn in de loop der jaren veel publicaties in de vorm van boeken (inclusief leer- en cursusboeken), boekjes en rapporten geproduceerd. Dat is bijvoorbeeld te zien in de boekenlijst met het overzicht van de collectie van de Werkgroep Nivon Historie op dit gebied.

In de rubriek Publicaties van deze website besteden we  met name aandacht aan speciale boeken die wij onder de aandacht willen brengen omdat ze van historische waarde zijn of omdat de inhoud nog steeds de moeite van het lezen waard is. Voorbeelden zijn:

Alle genoemde publicaties zijn raadpleegbaar bij de Werkgroep Nivon Historie na afspraak via het contactformulier. Ze zijn ook aanwezig in de bibliotheek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam (zoeken/reserveren).

Kijk voor publicaties met betrekking tot de geschiedenis van het Nivon en het IvAO in de rubriek “Vereniging” en voor publicaties met betrekking tot Natuurvriendenhuizen en Kampeerterreinen inclusief de Stichting tot Exploitatie, Onderhoud en Beheer van Natuurvriendenhuizen en Kampeerterreinen in Nederland (kortweg de Stichting genoemd) in de rubriek “Accommodaties”.