Ansichten Natuurvriendenhuizen en Nivon kampeerterreinen

Eigen Collectie

De werkgroep beschikt over een serie van een paar honderd (oude) ansichten van Natuurvriendenhuizen en Nivon kampeerterreinen inclusief de digitale versie ervan. Vanwege mogelijke schending van auteursrechten bieden we de serie voorlopig nog niet via deze site aan, maar deze is wel in te zien. Wel hopen we hier binnenkort een overzicht met klein formaat foto’s te kunnen aanbieden. Geïnteresseerden kunnen zich melden via het contactformulier.

Collecties bij het IISG

In de collectie bij het IISG bevinden zich 21 beschrijvingen van series of enkele stuks van ansichten van specifieke Natuurvriendenhuizen.  Het betreft de volgende huizen: De Boschbeek  (oud), Morgenrood, De Banjaert, Den Broam, ABK-huis in Hall, Koos Vorrinkhuis, Eikhold, ABK-huis in Bennekom, Over Holland, De Hondsrug, Ons Honk, Zeehuis, De Kleine Boschbeek, Hunehuis, Krikkenhaar. Zie link  https://search.iisg.amsterdam/Search/Results?lookfor=postcard+natuurvrienden*&type=AllFields&limit=50&sort=relevance.  Bij elk van deze (serie) ansichten is aangegeven dat de IISG auteursrechten verklaring van het IISG geraadpleegd moet worden vóór gebruik van de afbeeldingen. Bij sommige van de series is aangegeven aan wie de auteursrechten toebehoren.

Zodra de situatie het toelaat zullen we de series ansichten die aanwezig zijn bij het IISG en die bij de Werkgroep met elkaar gaan vergelijken. Eventuele aanvullingen van de IISG collectie vanuit die van de Werkgroep kunnen we dan uitvoeren.